LESSEN

WOENSDAG:        

19:00 – 20:00 : VINYASA YOGA

20:15 – 21:15 : YIN YOGA & SOUND

ZATERDAG:

10:15 – 11:15 : GENTLE VINYASA FLOW – BEGINNER FRIENDLY

Vinyasa yoga is een dynamische stijl waarin veel aandacht besteed wordt aan de relatie tussen ademhaling en beweging. De lessen zijn iedere keer anders, je beweegt vloeiend van de ene houding naar de andere (flow). Je werkt zowel op kracht als flexibiliteit.
Vinyasa yoga maakt je krachtiger, fitter en soepeler. Je lichaam en geest worden geopend.

Yin yoga is een trage, meer meditatieve yogastijl.  Er worden enkel liggende en zittende houdingen uitgevoerd die je langer aanhoudt, zodat er diepe ontspanning kan onstaan. Je wordt ondersteund door een bolster (soort kussen) of blokjes. Yin yogahoudingen nodigen uit om ’te vertragen’ en versterken en versoepelen het bindweefsel en de gewrichten.  Deze yogavorm is erg geschikt naast ‘yang’ sporten, bij vermoeidheid, slapeloosheid, burn-out, stress, hormonale disbalans, spierspanning, rugklachten,…
Na afloop voel je je rustig en voldaan.

Gentle vinyasa flow is een licht dynamische, actieve vorm van yoga, waarbij we de yogahoudingen op een vloeiende manier met elkaar verbinden. De zachte flow maakt het lichaam los, je bouwt spierkracht op , je krijgt nieuwe energie en er onstaat ontspanning en geestelijke rust. Het is zachtheid in beweging op het ritme van de ademhaling. Dit is de ideale les om de basis van dynamische yoga te leren en dus geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een zachte, actieve yogavorm.

YOGA HERENTALS